Mindful Self-Compassion Retreat

 

Et Intensivt Weekend Retreat  i København den 29. februar og 1. marts 2020 ved Anne Marie Beck &  Per Henriksen

Mindfulness Instruktør Psykolog.

Mindful Self-Compassion kombineres de virksomme elementer fra Mindfulness og Self-Compassion. Dermed tages et vigtigt skridt på vejen til større følelsesmæssig robusthed og modstandskraft.

 

I Mindfulness vendes opmærksomheden indad, og vi orienterer os mod tanker, følelser og fornemmelser i kroppen. Når vi oplever og konfronteres med ubehag og lidelse f.eks. angst , vrede, depression, sorg, stress, smerte, utilstrækkelighed og forvirring ,prøver vi at møde disse tilstande med nærvær, åbenhed og nysgerrighed, i stedet for at forsøge at undgå dem, skubbe dem væk eller flygte fra dem.

 

I Self-Compassion møder vi det svære, ubehagelige og lidelsesfulde i livet med venlighed, medfølelse, omsorg og forståelse. Dermed bliver vi bedre til at berolige og trøste os selv når vi har det svært.

 

Mindful Self-Compassion kan læres af alle. Det er en øvelse i at møde os selv med venlighed og  medfølelse, særligt når vi har det svært og lider. I Mindful Self-Compassion ønsker vi at fremme og udvikle en venlig og medfølende indre stemme fremfor en kritisk og fordømmende.

 

De fleste af os har medfølelse , når en god ven har det svært . Hvordan ville det være selv at modtage den samme venlige opmærksomhed når vi allermest behøver det ? det eneste det kræver er at vi retter opmærksomheden mod os selv – i en erkendelse af at vi også har ret til at modtage medfølelse fra os selv og andre.

Mindful Self-Compassion (MSC) er et evidensbaseres træningsprogram udviklet af psykologerne Kristin Neff og Christopher Germer.

 

Effekt:

Forskningen viser at Self-Compasssion ( selvmedfølelse ) forøger den fysiske sundhed og velvære. Self- Compassion skaber større glæde, energi og tilfredshed samtidig  med at den reducerer og forebygger stress, angst og depression. Kombinationen af Mindfulness og Self-Compassion fører til mere lethed og større trivsel i hverdagen.

 

Form:

Programmet består af små teoretiske oplæg, øvelser i mindre grupper, dialog i gruppen, reflektionsøvelser, erfarings udveksling ,guidede meditationer og blid yoga. Det er ikke nødvendigt at have erfaring med meditation eller yoga for at kunne deltage i programmet.

                   

Indhold:

Ønsker du at opbygge styrke og mentale ressourcer. Har du brug for mere nærvær, fokus, fordybelse, et positivt selvbilled, ro i sindet samt mere energi, livsmod og livsglæde.  Ønsker du i højere grad at kunne møde dig selv med medfølelse og venlighed fremfor selvkritik, så er dette program måske noget for dig. Du vil lære teknikker og metoder til at forstå, mærke og håndtere vanskelige følelser ( f.eks. sorg, angst, vrede, skam mm ) og vanskelig relationer. Vi vil i programmet  også arbejde med livsværdier og med at fremme og udvikle de gode ting i livet som: taknemmelighed, anerkendelse og påskønnelse.

Pris & Praktisk:

Deltagelse i Mindful-Self-Compassion programet koster 2500 kr,  Inkl. materialer, let forplejning og fri adgang til guidede meditationer.

 

Retreatet afholdes på Psykologcenteret Trekanten Vester Voldgade 111. 3.th 1361 København K.

 

Der vil være måtter, meditationspuder og meditationsskamler som du kan låne hvis du ønsker det. Du er også velkommen til at medbringe dine egne ting.  

 

Datoer og Tidspunkter:

Weekend retreatet afholdes den 29 februar og den 1 marts 2020. Vi mødes den 29. Februar fra 9.00 til 16.30 og søndag den 1. marts fra 9.30 til 15.30.

Tilmelding til:

Per Henriksen på ph@trekanten.dk

Mobil: 23 95 88 91.

 

Tilmeldingsfriste den 14 februar. Efter denne dato er tilmeldingen bindende.

Et halvdags stilhedsretreat med mindfulness og self-compassion

lørdag d.14.marts og lørdag d. 2. maj 2020

 

At tilbringe en halv dag i stilhed med guidede meditationer giver mulighed for at komme hjem til kroppen, at give dig selv indre næring og at lade stilheden finde plads i både krop og sind. 

 

Retreatet er en invitation ind i at undersøge, hvordan det er at fylde dit sind og krop fuldt ud med opmærksomhed og medfølelse. Det gør vi ved at se, opleve og observere, hvad der opstår i os, og give og respondere med kærlig og venlig omsorg.  Forbindelsen mellem krop og sind kan medvirke til at vi bedst træffer beslutninger, som bidrager til større balance mellem vores indre og ydre liv. 

Meditationerne vil vare 20-30 minutter. Vi vil bl.a. praktisere de tre kernemeditationer i MSC programmet – kærligt åndedræt, kærlig-venlighed til os selv, og at give og modtage medfølelse. 

Retreatet henvender sig til tidligere MSC-kursister og andre med indgående erfaring med mindfulness, Self-Compassion og meditation.

Dato: 
14.3. og 2.5. 2020 kl. 9.00 – 13.00

Adresse:
Specular

Trøjborgvej 2 D

8200 Aarhus N
 

Pris: 
500,00 kr inklusiv te og snack


Tilmelding: 
Anne Marie Beck på telefon nr 28 707 647 eller Kontakt Life in Motion

logo-2015.png

© 2019 Life in Motion. Tel. (+45) 28 70 76 47 - beck@lifeinmotion.dk