Mindful Self-compassion

8-ugers kursus i Mindful Self-Compassion

Fra selvkritik til selvværd.


 

Lær at forebygge og håndtere mental

og følelsesmæssig stress.
Kursusstart tirsdag d. 31.8.

 

Life In Motion, Mindfulness i Aarhus tilbyder 8-ugers kursus i Mindful Self-Compassion

EARLY BIRD:  SPAR 10% FREM TIL D. 27.6.

På dette kursus vil du lære nye redskaber til forebyggelse og håndtering af stress i hverdagen og på arbejdspladsen. Mindful Self-Compassion (MSC) er et evidens- og forskningsbaseret  kompetenceudviklingsforløb der kombinere de virksomme elementer fra Mindfulness og Self-Compassion, og dermed tages et vigtigt skridt til stresshåndtering samt til større følelsesmæssig robusthed, fleksibilitet, indre stryke og modstandskraft.

Dette 8-ugers Mindful Sef-Compassion forløb er udviklet af psykologerne Kristin Neff og Christopher Germer.

Styrk dit selvværd med et MSC-kursus

Når vi oplever og konfronteres med ubehag og lidelse f.eks. angst, vrede, sorg, stress, smerte og forvirring vil vi spontant forsøge at undgå disse følelser, skubbe dem væk eller flygte fra dem. I Mindfulness vender vi opmærksomheden mod tanker, følelser og kropsfornemmelser, og prøver i stedet at møde disse tilstande med nærvær, åbenhed og nysgerrighed.

Self-Compassion kan oversættes med selvmedfølelse og metoderne i Self-Compassion handler om at lære at udvise medfølelse overfor sig selv i de situationer i livet, hvor du oplever stress, føler dig sårbar, utilstrækkelig, oplever sorg eller smerte.

Gennem Mindful Self-Compassion arbejder du med at møde dig selv med venlighed, medfølelse, omsorg og forståelse. Du lærer med andre ord at behandle dig selv på samme venlige og omsorgsfulde måde, som du vil behandle en god ven, og dermed bliver du bedre til at berolige og trøste dig selv, når du har det svært.

I Mindful Self-Compassion programmet arbejder vi med at fremme og udvikle en venlig og medfølende indre stemme i stedet for den kritisk og fordømmende.


Mindful Self-Compassion indeholder tre grundlæggende elementer:


Venlighed:

Som en bærende del af hele kurset og stresshåndteringen er det vigtigt at opnå kompetencer i at pleje sig selv ved at udvise samme venlighed, overbærenhed og medfølelse som du gør over for andre. Du lære at håndtere stress med selvmedfølelse.

Fælles medmenneskelighed:
Kærlighed og medgang er en grundlæggende præmis i vores eksistens og i livet. Det samme gør sig gældende for smerte og sårbarhed. Både kærlighed og sårbarhed påvirker os og går ofte også hånd i hånd. En del af udviklingen er erkendelsen af, at særligt de ting, der påfører os smerte og sorg, er uundgåelige og at følelserne er lige så normale og legitime som glæde og vrede. Selve erkendelsen er en vigtig proces og er vigtig for forståelsen af Self-Compassion-metoden, der tager udgangspunkt i, at vi alle har udfordringer af forskellig karakter, og at det er okay, at livet opleves at være svært i perioder.

Mindfulness:
Mindfulness er hjertet i arbejdet med Self-Compassion metoden. Det handler om at være i stand til at være opmærksomt tilstede med tanker og følelser og omfavne disse uden at være vurderende og fordømmende.

På dette kursus lærer du:

  • Hvordan man håndterer stress – både privat og på arbejdspladsen.

  • At fremme følelsesmæssig trivsel og robusthed.

  • Dig selv og din egen krop at kende, så du bedre kan forebygge stress i hverdagen.

  • At have en velfungerende og sund relation til dig selv og andre.

  • At styrke din evne til at håndtere svære situationer i hverdagen.

Du skal være indstillet på, i større og mindre grupper, at udveksle oplevelser og erfaringer relateret til øvelserne med de øvrige deltagere. Du vil få små øvelser, du kan udføre mellem kursusgangene, som hjælper til at integrere Mindful Self-Compassion i hverdagen, og du vil modtage lydfiler med meditationsøvelser og opfølgende mails.

Kurset udbydes af Anne Marie Beck, der er en erfaren underviser og uddannet MSC-instruktør hos psykologerne Kristin Neff og Christopher Germer, som har udviklet dette MSC 8-ugers program.

Start
Onsdag d.31.8. 2021

Datoer: 7/9, 14/9, 21/9, 5/10, 12/10, 26/10, 2/11.
Alle dage fra kl 17.00 -19.30


Sted
Æskens Baggård
Otto Ruds Gade 94, gennem porten
8200 Aarhus N

Halvdags fordybelsesretreat lørdag d. 6/11. kl. 9.00 -13.00.
Retreatet foregår fysisk ved Spekular
Trøjborgvej 2D
8200 Aarhus V

 

Pris

3900,00 kr.  EARLY BIRD: SPAR 10 % FREM TIL 27.6.

Prisen inkluderer lydfiler, undervisningsmateriale og halvdags retreatdagen. Det er muligt at dele beløbet op i to rater.


Tilmelding

Tilmeld dig dette kursus ved Life in Motion. Er du i tvivl om, hvorvidt et Mindful Self-Compassion kursus er det rette for dig, er du velkommen til at ringe på telefonnummer 28707647
 

Hvem kan deltage

Kurset er for alle uanset erfaring.

Er du i tvivl om, hvorvidt et Mindful Self-Compassion kursus er det rette for dig, så send en mail til beck@lifeinmotion.dk eller du kan læse om, hvad andre har fået ud af det her.

Er du professionel sundhedsfaglig er dette kursus hos Life in Motion adgangsgivende til MSC-instruktør uddannelsen. For mere information om MSC uddannelse, læs videre på www.centerformsc.org.


Afmelding af kurser.
Med mindre at andet er anført, er en tilmelding til et kursus altid bindende og kan som udgangspunkt ikke tilbagebetales.


Læs mere om Kristin Neff  Self-Compassion 

Læs mere om  Christopher Germer Mindful Self-Compassion hjemmeside

Læs hvad Sine og Anette fik ud af kurset 

"Som så mange andre har jeg i mange år stået med fødderne solidt plantet i en klæg masse af præstationsangst og selvbebrejdelser. Forsøget på at løbe fra det på forskellig vis har kun givet kviksands-effekt, og på et tidspunkt havde jeg hårdt brug for konkrete værktøjer til at bremse den eskalerende tankemylder, der indimellem kammede over i angst.I første omgang var jeg meget skeptisk omkring MSC. Jeg syntes, at self-compassion lød som noget navlepilleri og lidt for ”hippiet” til mig; men efter en snak med Anne Marie, besluttede jeg at give det en chance – hvilket jeg hurtigt blev rigtig glad for.MSC er meget lettilgængeligt i den forstand, at man allerede i første lektion får meget konkrete redskaber til selvberoligelse. Redskaber som hurtigt og let kan bruges lige her og nu, når man i hverdagen oplever stress, angst eller andre svære følelser."

Sine

Tidligere kursist på MSC 8-ugers kursus og mor til 2 små børn.

"Jeg synes det har været utroligt givende, en stor øjenåbner og provokerende.

Givende fordi jeg har lært at konkretisere og få sat billede og klar tanke på mange fornemmelser og udefinerbare følelser af "ubehag" eller søgen.

Øjenåbner fordi jeg er blevet opmærksom på, hvor kort vejen egentlig er til at værne om sig selv - en vej som jo ellers kan synes uendelig kringlet og svær at finde navigation til.

Provokerende fordi det jo er en meget direkte meditation ind i komplekse og ofte smertelige - ihvertfald for mig - følelser og fornemmelser. Nogle gange har jeg følt, at mundfulden næsten var for stor, fordi formen går lige direkte ind i årerne. Det har været en udfordring "på kommando" at skulle se og mærke på så relativt store og jo egentlig meget konkrete følelser og fornemmelser - at skulle hive dem frem i lyset sådan lige pludselig når man nu er vant til at de ligger i skyggen og putter sig og kun sjældent kommer frem som klare billeder. Men det er jo også lige det sted - midt i provokationen og det overrumplende at man bliver opmærksom på at det rent faktisk kan lade sig gøre at værne om sig selv uden omveje!"


Anette K. 
Aarhus