top of page
Mindful Self-compassion

8-ugers kursus i Mindful

Self-Compassion.

Fra selvkritik til selvværd.

Lær at forebygge og håndtere mental
og følelsesmæssig stress.
Kursusstart mandag d. 23.1. 2023

Life In Motion, Mindfulness i Aarhus, tilbyder 8-ugers kursus i Mindful Self-Compassion.

På dette kursus vil du lære nye redskaber til forebyggelse og håndtering af stress i hverdagen og på arbejdspladsen. Mindful Self-Compassion (MSC) er et evidens- og forskningsbaseret  kompetenceudviklingsforløb, der kombinerer de virksomme elementer fra Mindfulness og Self-Compassion, og dermed tages et vigtigt skridt til stresshåndtering samt til større følelsesmæssig robusthed, fleksibilitet, indre styrke og modstandskraft.

Dette 8-ugers Mindful Self-Compassion forløb er udviklet af psykologerne Kristin Neff og Christopher Germer.

Styrk dit selvværd med et MSC-kursus


Når vi oplever og konfronteres med ubehag og lidelse, f.eks. angst, vrede, tab og sorg, stress, smerte og forvirring, vil vi spontant forsøge at undgå disse følelser, skubbe dem væk eller flygte fra dem. I Mindfulness vender vi opmærksomheden mod tanker, følelser og kropsfornemmelser, og prøver i stedet at møde disse tilstande med nærvær, åbenhed og nysgerrighed.

Self-Compassion kan oversættes med selvmedfølelse, og metoderne i Self-Compassion handler om at lære at udvise medfølelse overfor sig selv i de situationer i livet, hvor du oplever stress, føler dig sårbar, utilstrækkelig, oplever sorg eller smerte.

Gennem Mindful Self-Compassion arbejder du med at møde dig selv med venlighed, medfølelse, omsorg og forståelse. Du lærer med andre ord at behandle dig selv på samme venlige og omsorgsfulde måde, som du vil behandle en god ven, og dermed bliver du bedre til at berolige og trøste dig selv, når du har det svært.

I Mindful Self-Compassion programmet arbejder vi med at fremme og udvikle en venlig og medfølende indre stemme i stedet for den kritiske og fordømmende.

DSC_0035.jpeg

Mindful Self-Compassion indeholder tre grundlæggende elementer:


Venlighed:

Som en bærende del af hele kurset og stresshåndteringen er det vigtigt at opnå kompetencer i at pleje sig selv ved at udvise samme venlighed, overbærenhed og medfølelse, som du gør over for andre. Du lærer at håndtere stress med selvmedfølelse.

Fælles medmenneskelighed:
Kærlighed og medgang er en grundlæggende præmis i vores eksistens og i livet. Det samme gør sig gældende for smerte og sårbarhed. Både kærlighed og sårbarhed påvirker os og går ofte også hånd i hånd. En del af udviklingen er erkendelsen af, at særligt de ting, der påfører os smerte og sorg, er uundgåelige, og at følelserne er lige så normale og legitime som glæde og vrede. Selve erkendelsen er en vigtig proces og er vigtig for forståelsen af Self-Compassion-metoden, der tager udgangspunkt i, at vi alle har udfordringer af forskellig karakter, og at det er okay at livet opleves at være svært i perioder.

Mindfulness:
Mindfulness er hjertet i arbejdet med Self-Compassion-metoden. Det handler om at være i stand til at være opmærksomt tilstede med tanker og følelser og omfavne disse uden at være vurderende og fordømmende.

På dette kursus lærer du:

  • Hvordan du kan håndterer stress – både privat og på arbejdspladsen.

  • At fremme følelsesmæssig trivsel og robusthed.

  • At have en velfungerende og sund relation til dig selv og andre.

  • At styrke din evne til at håndtere svære situationer i hverdag

Du skal være indstillet på, i større og mindre grupper, at udveksle oplevelser og erfaringer relateret til øvelserne med de øvrige deltagere. Du vil få små øvelser, du kan udføre mellem kursusgangene, som hjælper til at integrere Mindful Self-Compassion i hverdagen, og du vil modtage lydfiler med meditationsøvelser og opfølgende mails.

Kurset udbydes af Anne Marie Beck, der er en erfaren underviser og uddannet MSC-instruktør hos psykologerne Kristin Neff og Christopher Germer.

Startdato:

Mandag d. 23/1 2023
Øvrige datoer: 30/1, 6/2, 20/2, 27/2, 6/3, 13/3, 20/3.

Alle dage fra kl 17.00 -19.30
Desuden indgår et halvdags fordybelsesretreat søndag d.5.3. kl 9.00 -13.00.

Sted:
Psykologhuset Spekular
Trøjborgvej 2D,
8200 Aarhus N

Pris:
4100,00 kr.
Prisen inkluderer lydfiler, undervisningsmateriale og halvdags retreatdagen.

Det er muligt at dele beløbet op i to rater.


Rabat:
Hvis du er studerende, arbejdsledig eller tidligere kursister, er det muligt at deltage på kurset med 10 % rabat. Du er velkommen til at kontakte mig for at høre nærmere.

Tilmelding:
Tilmeld dig dette kursus ved Life in Motion. Er du i tvivl om, hvorvidt et Mindful Self-Compassion kursus er det rette for dig, er du velkommen til at ringe på tlf. 28707647
 
Hvem kan deltage:
Kurset er for alle, uanset erfaring.
Er du i tvivl om, hvorvidt et Mindful Self-Compassion-kursus er det rette for dig, så send en mail til beck@lifeinmotion.dk eller du kan læse om, hvad andre har fået ud af det her.
Er du professionel sundhedsfaglig, er dette kursus hos Life in Motion adgangsgivende til MSC-instruktøruddannelsen. For mere information om MSC- uddannelse, læs videre på www.centerformsc.org


Læs mere om Kristin Neff  Self-Compassion 
Læs mere om  Christopher Germer Mindful Self-Compassion hjemmeside

Læs her, hvad Anette og Marianne fik ud af kurset 

"Jeg synes det har været utroligt givende, en stor øjenåbner og provokerende.

Givende fordi jeg har lært at konkretisere og få sat billede og klar tanke på mange fornemmelser og udefinerbare følelser af "ubehag" eller søgen.

Øjenåbner fordi jeg er blevet opmærksom på, hvor kort vejen egentlig er til at værne om sig selv - en vej som jo ellers kan synes uendelig kringlet og svær at finde navigation til.

Provokerende fordi det jo er en meget direkte meditation ind i komplekse og ofte smertelige - ihvertfald for mig - følelser og fornemmelser. Nogle gange har jeg følt, at mundfulden næsten var for stor, fordi formen går lige direkte ind i årerne. Det har været en udfordring "på kommando" at skulle se og mærke på så relativt store og jo egentlig meget konkrete følelser og fornemmelser - at skulle hive dem frem i lyset sådan lige pludselig når man nu er vant til at de ligger i skyggen og putter sig og kun sjældent kommer frem som klare billeder. Men det er jo også lige det sted - midt i provokationen og det overrumplende at man bliver opmærksom på at det rent faktisk kan lade sig gøre at værne om sig selv uden omveje!"


Anette K. 
Aarhus

"Jeg vil helt klart anbefale mindfulness self compassion til andre. Det er for alle som ønsker at finde en måde at skabe rum til ro, fordybelse og åndehul fra hverdagen. Igennem meditationerne har jeg fundet en vej til hvordan jeg selv har kunne give mig det jeg har brug for, opfylde et behov som man ikke behøves at vente på bliver opfyldt.

For mig har dette kursus særligt gjort mig opmærksom på uhensigtsmæssige måder at være på overfor mig selv, det har åbnet øjnene for mig at den omsorg og blidhed du måder andre mennesker med, er du også nød til at møde dig selv med, frem for evig kritik og fordømmelse. Når det kan begynde at ændre sig, begynder der også at være mere overskud til at møde dine udfordringer og problemer på en anden måde, en mere nænsom måde hvor du får en metode til at kunne stå og navigere i dit kaos. Samtidig har dette kursus også givet mig en vej, en metode til hvordan du selv kan med små skridt begynde at ændre dit tempo i din hverdag, for hvad har vi så travlt med, i travlheden forsvinder nærværet og min opfattelse er vi er mange som søger nærværet, og det kan man få igennem mindfulness tilgangen og det at meditere."

Marianne R

 

bottom of page